Ontdek Lunteren

Lunteren, daar kun je alleen maar van houden

Wie in Lunteren woont, zal er niet snel weggaan. Hier vind je namelijk het beste van twee werelden. Lunteren is een gemoedelijk dorpje met veel groen en goede voorzieningen. Daarbij woon je hier precies in het midden van Nederland. De grote zwerfkei aan de Lindeboomsberg markeert dit punt.

De stad zo dichtbij

Lunteren heeft prima voorzieningen op het gebied van scholen, winkels, sport en zorg. Via de Klomperweg fiets je zo het dorp in. Leuk detail is dat je vanaf Hulakker de kerktoren van Lunteren kunt zien. Luntenaren kiezen vaak Ede als dichtstbijzijnde plaats om uitgebreider te winkelen, maar ook Amersfoort en Arnhem zijn leuke steden. Amersfoort is een goed kwartier rijden en Arnhem bereik je in een halfuur.

Je zou maar zoveel natuur om je heen hebben

Als natuurliefhebber kom je hier volop aan je trekken en dat is ook waarom de omgeving zo populair is bij toeristen uit eigen land. Je hebt hier Het Zandgat, het Lunterse Buurtbos, Pinetum De Dennenhorst en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wil je meer? Het Nationale Park De Hoge Veluwe ligt in de spreekwoordelijke ‘achtertuin’.