In drie stappen naar een nieuwbouwwoning

Je bent op zoek naar een nieuwe woning en overweegt nieuwbouw. Grote kans dat je je afvraagt hoe dat eigenlijk werkt, nieuwbouw kopen. Waar moet je beginnen, wat kan je verwachten, wat is financieel haalbaar en hoe schrijf je je in voor een nieuwbouwproject? In drie stappen leggen we je uit hoe dat werkt.

1. Zet jouw wensen op een rijtje

Waar ben je eigenlijk naar op zoek? Door een lijstje te maken van je woonwensen, krijg je beter overzicht zodat je gericht naar jouw toekomstige woning op zoek kan. Neem in het lijstje niet alleen op wat je nu zou willen, maar denk ook tien of twintig jaar vooruit.

Nieuwbouw woning kopen Hulakker Lunteren

Onderstaand lijstje kan je helpen jouw woonwensen duidelijk te krijgen:

  • Locatie: Wil je in de stad wonen, of liever in het groen?
  • Grootte: Hoeveel mensen wonen er in het huis en hoeveel kamers zijn er nodig? Denk ook aan hobby-, opberg-, en logeerkamers.
  • Afstand: Hoe ver wil je maximaal van werk of familie wonen?
  • Voorzieningen: Hoe ver wil je maximaal van voorzieningen als winkels en scholen wonen?
  • Buitenruimte: Wil je een tuin, hoe groot moet die dan zijn en kies je voor ochtend- of avondzon?

2. Doe een haalbaarheidscheck

Naast duidelijk krijgen wat je graag zou willen, is het ook belangrijk te weten in welke prijsklasse je een woning kan kopen. Om daar een goed beeld van te krijgen, is het belangrijk jouw financiële situatie goed in kaart te brengen door alle benodigde informatie te verzamelen.

Nieuwbouw woning kopen Hulakker Lunteren

Online of met adviseur

Het is verstandig een goed beeld te hebben van je financieringsmogelijkheden. We adviseren je daarom om vroegtijdig financieel advies in te winnen. Je kunt hiervoor bij een hypotheekadviseur vrijblijvend een haalbaarheidscheck laten uitvoeren en je kunt ook zelf een online check doen. We raden je aan om alvast de mogelijkheden te toetsen, zo kom je later niet voor verrassingen te staan. Deze haalbaarheidscheck geeft duidelijkheid of je een woning en de bijkomende kosten kan betalen.

3. Schrijf in op jouw voorkeurswoning

Heb je een droomhuis gevonden? Dan kan je je hier digitaal voor inschrijven via deze website.

Nieuwbouw woning kopen Hulakker Lunteren

Start verkoop

Het begin van de inschrijfperiode van een nieuwbouwproject wordt ingeluid met een start verkoop event. Tijdens dit event is alle verkoopdocumentatie, zoals plattegronden en prijzen per woning, beschikbaar op de website.

Welk huis heeft jouw voorkeur?

Als je je besluit in te schrijven voor een project, vul je op het digitale inschrijfformulier jouw gegevens én een voorkeur voor één of meerdere bouwnummers in. Per huishouden is één inschrijving toegestaan en het inschrijfformulier is persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Nadat de inschrijving gesloten is, krijg je bericht of er een woning aan jou toegewezen is. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met jouw eerste keuze.